Få en helprotese, når de naturlige tænder ikke kan mere

Det er desværre kun ganske få mennesker, der kan bevare sine naturlige tænder hele livet. Men heldigvis kan en protese erstatte dem.

Immediat protese – lige efter tandudtrækning

Umiddelbart efter tandudtrækning hos tandlægen kan du få en immediat protese. Den laves ud fra et aftryk af dine eksisterende tænder, inden de bliver trukket ud. Du skal gå med din immediat protese i en periode på 6-9 måneder. Her vil der jævnligt vil være tilpasninger. Det skyldes, at kæbeknoglen naturligt svinder, når den ikke længere skal bære tænder. Når tiden er gået, tager jeg et afsluttende aftryk af din gumme og får protesen til at passe.

Derefter skal protesen kun vedligeholdes én gang om året. Der er dog få tilfælde, hvor der skal laves en helt ny protese. Gummen og protesen har simpelthen ændret sig så meget, at protesen hverken er køn eller fungerer længere.

Helproteser – erstatter alle tænder

Helproteser fremstilles i akryl, der er et let materiale. Protesen fremstilles udfra et billede af dine naturlige tænder, et aftryk af din gumme og eventuelt også din gamle protese. Du er selv med til at beslutte, hvordan protesen skal se ud, og hvilke tænder, der skal bruges. Jeg har et stort udvalg af tænder – både hvad angår form og farve. Meget kan lade sig gøre, så længe det ikke går ud over funktionen.

En helprotese i overkæben suger oftest ved vakuum, men kan også hæfte på implantater. En helprotese i underkæben suger sjældent, men skal ligge stabilt, den kan dog også hæfte på implantater.

Er din undermundsgumme meget sart og flad, kan der lægges en blød blivende basis i din helprotese. Det er et blødt gummilag, der bliver lagt på undersiden af protesen og beskytter mod tryk.

DSC0637

Helproteser fremstilles i akryl, der er et let materiale.